Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

προτάσεις για το καλοκαίρι



Ελληνική λογοτεχνία:

Οι γυναίκες της συγνώμης του Λάκη Φουρουκλά
Λόγια φτερά του Χρήστου Χωμενίδη
Λούπα του Φώτη Θαλασσινού
Τα κορίτσια στη Σαβάνα της Μαλβίνας Κάραλη
Logicomix του Απόστολου Δοξιάδη και του Χρίστου Χ. Παπαδημητρίου


Ξένη λογοτεχνία:

Οι στάχτες του Σάντορ Μάραϊ
Στο ντιβάνι του Irvin Yalom
Το Νορβηγικό δάσος του Χαρούκι Μουρακάμι


14 σχόλια:

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ για την τιμή να με τιμήσετε εκεί που συνήθως δεν τιμούν τους δικούς τους...στον τόπο μου. Το γνωστό Ελληνικό φαινόμενο...Να προτείνω κι εγώ 3 βιβλία : α)Το πάθος χιλιάδες φορές Ζυράννα Ζατέλη. Εκδόσεις Καστανιώτη.
β)και γ)είναι δύο κορυφαίες συλλογές διηγημάτων ενός διηγηματογράφου του περασμένου αιώνα του Πέτρου Πικρού. Κυκλοφορούν σε επανέκδοση μετά από πολυετή περιδίνηση στ' αζήτητα από τις εκδόσεις Άγρα. Δυστυχώς δεν θυμάμαι τίτλους γιατί τα βιβλία μου τα έχω αφήσει στην Αθήνα.
Καλό καλοκαίρι σε όλους τους ανθρώπους.

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τις προτάσεις.
Ηθελα να ρωτήσω: υπάρχει κάποιο βιβλίο που να διαδραματίζεται στην Κω;;

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Στην Κω , είναι η πρώτη ιστορία από την Λούπα ,
και οι περισσότερες του θανάτου του κόμη του Λωτρεαμόν. Ίσως και της Λούπα οι περισσότερες με την έννοια ότι οι ιστορίες λαμβάνουν χώρα σε μυθοπλαστικά μέρη δηλαδή εμπνευσμένα από πραγματικά αλλά όχι πραγματικά. Στη Λούπα είναι κυρίως σε πόλη οι ιστορίες αλλά υπάρχουν ενέσεις από Κω. Αν με ρωτάς γενικά και όχι για τα δικά μου βιβλία...ξέρω ότι τα δύο από τα τρία βιβλία της Καλαντζοπούλου-Τσιρπαντλή είναι στην Κω. Επίσης μία συλλογή διηγημάτων του Ε. Κάσδαγλη με τίτλο "ιστορίες πριν από το σεισμό" πολύ γλυκές ιστορίες από τις εκδόσεις Άγρα. Και πολλά άλλα...

lakis είπε...

Να σας ευχαριστήσω κι εγώ για την τιμή που μου κάνετε. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Καλή συνέχεια σας εύχομαι κι ένα όμορφο καλοκαίρι.

Λέσχη ανάγνωσης Κω είπε...

@euapap,
ένα άλλο βιβλίο που διαδραματίζεται στην Κω είναι "Ο άνδρας από την Κω" του Diego Zandel μάλλον από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια (2004) δεν το έχω διαβάσει ακόμα, μα μερικοί φίλοι μου μου είπανε ότι είναι πολύ καλό

ένα μεγάλο "γεια" στον Λάκη και στον Φώτη που μας έκαναν την τιμή να μας επισκεφτούν!! :-)

Ιωσηφίνα-Giuseppina

Ανώνυμος είπε...

Μια όμορφη πρόταση είναι το βιβλίο "Το αιώνιο Τώρα". Δεν διαδραματίζεται στην Κω αλλά στην Κύπρο. Το έχω πραγματικά απολαύσει. Εύχομαι και εσύ. Είναι των Κυπριακών εκδόσεων Power publishing και το βρήκα στην ιστοσελίδα www.power-books.gr A! συγγραφέας είναι Μάρλεν Διονυσίου.

Τάλως

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχομαι και διορθώνω αγαπητή φίλη: www.power-books.net

Τάλως

Λέσχη ανάγνωσης Κω είπε...

θα το έχουμε υπόψη μας, θενκς για την συμβουλή

Νίκος Διακογιάννης είπε...

Ότι υπήρχε λέσχη ανάγνωσηςστην Κω δεν το γνώριζα. Καλησπέρα απέναντι, από τη Νίσυρο. Είδα και τον Φώτη εδώ, οπότε καλησπέρα και σ' εκείνον.
www.tera-amou.pblogs.gr

Λέσχη ανάγνωσης Κω είπε...

κι' εμείς (εγώ τουλάχιστον!) δεν ξέραμε ότι υπάρχει συγγραφέας στην όμορφη Νίσυρο!! χάρηκα πολύ, Νίκο!! :-)

giuseppina

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου φοβερη κ τρομερη Τζουζεπινουλα!Συγχαρητηρια πολλα σε σενα κ σ ολα τα κοριτσια.Ραντεβου τον Σεπτεμβρη κ τι καλα,ειναι κιολας στην πορτα μας.Ναμαστε καλα να μοιραζομαστε ομορφιες.Φιλακια κ απο Μιμικα!Μαρια χ.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΤΕΣΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΚΕΙ!Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ Λ.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΝΤΑ!!ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ!ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΔΕΣΠ.ΛΑΜ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.