Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Λένα Διβάνη στην Κω!

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 η συγγραφέας Λένα Διβάνη ήρθε στην Κω προσκεκλημένη της Λέσχης Ανάγνωσης Κω. Αφορμή για τον ερχομό της ήταν το νέο της βιβλίο «Ένα πεινασμένο στόμα», το οποίο κυκλοφόρησε την άνοιξη.

Η Λέσχη Ανάγνωσης της επιφύλαξε και μια έκπληξη : σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα τους Μ. Σβύνου δραματοποίησε το διήγημα της «Σημάδι θανάτου», από τη συλλογή διηγημάτων «Γιατί δε μιλάς για μένα;»

Η κ. Διβάνη δήλωσε συγκινημένη από τη δραματοποίηση που παρακολούθησε και μας είπε ότι ήταν το πρώτο συγγραφικό της πόνημα και το πρώτο διήγημα που έγραψε. Επίσης αποκάλυψε ότι η συγκίνηση της ήταν διπλή γιατί το πρώτο αυτό βιβλίο το είχε αφιερώσει στη μητέρα της, ενώ το τελευταίο της στον πατέρα της που έχασε πέρσι. Στη συνέχεια η κ. Διβάνη αναφέρθηκε στο νέο της βιβλίο και μας μίλησε για το εργαστήρι του συγγραφέα και το πώς «μαγειρεύεται» ένα βιβλίο. Μας αποκάλυψε το ότι ο σκελετός του βιβλίου της βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που ήρθε η κατάλληλη στιγμή και βγήκε στην επιφάνεια μετά από πολλά χρόνια ύπαρξης στο πίσω μέρος του μυαλού της. Η αληθινή ιστορία του φίλου της- στον οποίο αφιέρωσε το βιβλίο της- , η γνωριμία με τον ιδιοκτήτη ενός κυνοκομείου που τη μύησε στην εκπαίδευση των σκυλιών- στην οποία βρήκε κοινά στοιχεία με το πως ο ήρωας της διαχειρίζεται το θύμα του και η επιλογή της καταγωγής του ήρωα ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε εκτενώς. Στη συνέχεια η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήματα όσων παρευρίσκονταν στην εκδήλωση σχετικά με το βιβλίο της αλλά και την αποστολή του συγγραφέα.
Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου η κ. Διβάνη βρέθηκε στο ξενοδοχείο Kos Aktis Art Hotel και συζήτησε εκ του σύνεγγυς με τους αναγνώστες των βιβλίων της. Η κουβέντα ήταν ελεύθερη και η κ. Διβάνη μας μίλησε για την συγγραφική εργασία, την δουλειά της στο Πανεπιστήμιο, αλλά και έλυσε απορίες μας που αφορούσαν τα υπόλοιπα βιβλία της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Διβάνη για την παρουσία της στο νησί μας και να της ευχηθούμε καλή συνέχεια στη συγγραφική της δραστηριότητα!



Δεν υπάρχουν σχόλια: