Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΠΡΩΙΝΟ ΑΣΤΡΟ" , Γιάννης Ρίτσος

Μια εξαιρετική δουλειά ετοίμασαν τα παιδιά και η καθηγήτρια του Γυμνασίου Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων, Ευαγγελία Στάμου, για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο στο Μουσείο Μπενάκη.Η εργασία τους φιλοξενήθηκε στο αφιέρωμα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του 6ο Λυκείου Καλλιθέας σε συνεργασία με το 10ο Λύκειο Πειραιά για το Γιάννη Ρίτσο, κατόπιν προσκλήσεως της Αγγελικής Κώττη.
Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο του Γυμνασίου Χρυσοβίτσας :..Το "Πρωινό Άστρο" είναι το ποίημα που έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος για το κοριτσάκι του, όταν έγινε πατέρας. Είναι το ποίημα της πατρικής στοργής και της λυρικής φαντασίας. Είναι ένα ποίημα "που μόνο ένας παλμογράφος θα μπορούσε να "οπτικοποιήσει" και να καταγράψει τους παλμούς της εκπληκτικής ευαισθησίας του". Ο ίδιος ο Ρίτσος το χαρακτηρίζει "Μικρή εγκυκλοπαίδεια υποκοριστικών" για την κορούλα του. ..
http://xrysomyga.blogspot.com/2009/03/blog-post_24.html




.

Γιώτα

4 σχόλια:

xrysomyga είπε...

Ωωωπ, σας βρήκαμε!
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη μνεία και μπράβο σας για τη δουλειά σας με τη Λέσχη Ανάγνωσης. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να στηθεί και πόσες αντικειμενικές δυσκολίες υπάρχουν για να λειτουργήσει.
Θα τα λέμε συχνά.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Ευχαριστούμε Λίτσα!Πραγματικά είναι δύσκολο αλλά άμα δέσει η παρέα, όπως συνέβη με εμάς, είναι πολύ καλή εμπειρία.Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να συνεχίσουμε τις συναντήσεις μας για πολύ καιρό!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!!! Πολύ καλή δουλειά.Σας εύχομαι ότι καλύτερο και στον διαγωνισμό!!!!!

annboukou είπε...

Κι εγώ σας βρήκα και μπράβο για την ωραία δουλειά σας και την αισθητική που τη διακρίνει. Είμαι συνάδελφος και φίλη με τη Λίτσα και στο σχολείο μας φέτος ετοιμάζουμε κι εμείς ένα αφιέρωμα για το Ρίτσο, εκμεταλλευόμενοι τη λειτουργικότητα των ιστολογίων και στήσαμε για πρώτη φορά δειλά και δοκιμάζοντας μια λέσχη ανάγνωσης. Θα χαιρόμουν να είμαστε σε επαφή.

Το ιστολόγιό μας "Δημιουργική Γραφή" στο http://annboukou.blogspot.com/