Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

«Ολα σού τα ‘μαθα, μα ξέχασα μια λέξη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση για το Βραβείο Αναγνωστών 2008

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ανακοινώνει την απονομή του Βραβείου Αναγνωστών 2008 στο μυθιστόρημα  «Ολα σού τα ‘μαθα, μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά (εκδόσεις Πατάκη).

Η ψηφοφορία ανέδειξε -για τέταρτη χρονιά- το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα του αναγνωστικού κοινού, επιλέγοντας ένα από τα δεκαπέντε μυθιστορήματα της «βραχείας λίστας».

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ψήφισαν με sms (στο 54160) από τον κατάλογο των βιβλίων που είχε προκύψει σύμφωνα με τις προτάσεις των μελών από Λέσχες Ανάγνωσης οι οποίες λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα (150 τον αριθμό).

 Η επίσημη βράβευση του συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά πραγματοποιήθηκε στο πλατό της καθημερινής εκπομπής της ΕΤ-1 «Εχει γούστο». Καλεσμένοι της παρουσιάστριας Μπήλιως Τσουκαλά ήταν ο βραβευθείς, ο πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ κ. Πέτρος Μάρκαρης και η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κα Κατρίν Βελισσάρη.

Το βραβείο που παρέλαβε ο νικητής έχει φιλοτεχνηθεί από τον εικαστικό δημιουργό Διαμαντή Αϊδίνη.

...Αρκετοί από εσάς μας ρώτησαν γιατί δεν ανακοινώσαμε το βραβείο όπως είχαμε προγραμματίσει στις 10 Δεκεμβρίου, δηλαδή την περασμένη εβδομάδα. Θέλω να πω ότι δεν το κάναμε από σεβασμό στα σοβαρά γεγονότα. Χάθηκε η ζωή ενός παιδιού.

Το δεύτερο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι το Βραβείο Αναγνωστών κλείνει το τέταρτο έτος του. Έχει γίνει πλέον θεσμός, και πάει πολύ καλά ως προς την ανταπόκρισή του. Οι τρεις προηγούμενοι νικητές μας (Γαλανάκη, Φακίνου, Μήτσου) μας δήλωσαν ότι χάρη στο βραβείο το βιβλίο τους επανεκδόθηκε πολλές φορές. Το βραβείο έχει κερδίσει πλέον την εμπιστοσύνη του κοινού.

Το τρίτο πράγμα που θέλω να πω -και χαίρομαι γι’ αυτό- είναι ότι όλοι συμφώνησαν με την καινούργια διαδικασία του βραβείου. Είναι οι Λέσχες Ανάγνωσης που πήραν φέτος τη σκυτάλη από τις επιτροπές, και έτσι το βραβείο είναι σήμερα από την αρχή έως το τέλος στα χέρια των αναγνωστών.

Θερμά συγχαρητήρια στον φετινό νικητή τον κ. Δημήτρη Μπουραντά και στις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

Κατρίν Βελισσάρη,

Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Βιβλίου


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ) - ΕΡΤ

3 σχόλια:

librarian είπε...

Την καλησπέρα μου στην όμορφη Κω, που αγαπώ για διάφορους λόγους.
Να ρωτήσω που λαμβάνει χώρα η λέσχη ανάγνωσης;

Ανώνυμος είπε...

γεια σου librarian και σε ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψή σου!! :) οι συναντήσεις μας προς το παρόν γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων που μας παραχωρεί ένας φίλος μας ιδιοκτήτης ενός Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης εδώ την πόλη.

αγαπάς την Κω, λες, αυτό σημαίνει ότι έρχεσαι εδώ που και που; αν ναι, χτύπα κανένα μήνυμα την επόμενη φορά :-)

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζω ανθρώπους που ίσως να ενδιαφέρονταν για τη λέσχη, θα τους ενημερώσω σχετικά.
Θα χτυπήσω πολλά μηνύματα!
Σε ευχαριστώ.
Καλημέρα!
:)