Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Η λέσχη μας

Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Ε.Κ. – Ε.Ν.Α. του κ.ου Κώστα Καμπανή έγινε η πρώτη συνάντηση της λέσχης ανάγνωσης της Κω.

Καμιά εικοσαριά άτομα, που έχουν ένα στοιχείο κοινό, την αγάπη για την ανάγνωση και το βιβλίο, έχουν συναντηθεί. Άλλοι φτάσανε νωρίτερα, άλλοι φτάσανε στην ώρα, μερικοί ήρθαν με παρέα, μερικοί μόνοι τους μα όλοι λίγο διστακτικά μπήκαν στην αίθουσα και, όπως θα μπορέσει εύκολα να σκεφτεί κανείς, διάλεξαν πρώτα τις τελευταίες σειρές των καθισμάτων. Η ελαφριά αρχική αμηχανία εξαφανίστηκε μόλις άρχισα να πω κάτι περί τίνος είναι μια λέσχη. 
Δεν χρειάστηκαν πολλές εξηγήσεις, όλοι ήδη ήξεραν ή είχαν ήδη πληροφορηθεί και γρήγορα συμφωνήσαμε για τους τρόπους λειτουργίας της λέσχης: οι συναντήσεις θα γίνουν μια φορά το μήνα, το δεύτερο Σάββατο του κάθε μήνα, πάντα στις 6,30 το απόγευμα, πάντα στην ίδια αίθουσα μέσα στο ΚΕΚ του φίλου μας Κώστα. Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης θα είναι αφιερωμένο στην ανταλλαγή απόψεων πάνω στο βιβλίο που έχουμε διαβάσει, και μετά θα ακολουθήσει μια μικρή συζήτηση για να συμφωνήσουμε τον επόμενο τίτλο προς ανάγνωση. Το κάθε μέλος θα μπορέσει να προτείνει έναν συγγραφέα ή έναν τίτλο και όλοι μαζί θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το βιβλίο που θα μας συντροφέψει στις επόμενες ημέρες.
Ακούσαμε και δεχτήκαμε με χαρά ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως αυτή του φίλου μας, Σπύρου Κλάδη, από τους πρώτους ενθουσιώδεις υποστηριχτές της Λέσχης Κω,  να επωφεληθούμε από την συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) χάριν του οποίου θα μπορέσουμε να καλέσουμε κάποιον ή κάποια συγγραφέα στον τόπο μας για μια ανοιχτή συζήτηση πάνω στα έργα του/της. Πράγμα που αναμφίβολα θα δώσει κύρος στην Λέσχη μας. Ακούσαμε επίσης και τη πρόταση της Ιουλίας Κασάπη, να ασχοληθούμε όχι μόνο με πεζή λογοτεχνία μα επίσης και με ποίηση, ή ακόμα τη πρόταση της Μάριας Αλετράπη, να διαβάσουμε και να συζητήσουμε για βιβλία πιο υψηλού περιεχομένου, φιλοσοφικού. 
Όλα θα μπορέσουν να γίνουν αφού υπάρχει συμμετοχή και ενθουσιασμός εκ μέρους όλων των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης της Κω. 
Το πρώτο βιβλίο της ταυτόχρονης ανάγνωσης των μελών θα είναι «Παλιά, πολύ παλιά» του Πέτρου Μάρκαρη από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και η επόμενη συνάντηση της Λέσχης θα λάβει χώρα στις 8 Νοεμβρίου 2008.

Κατά τις 8 το βράδυ, αρχίσαμε να φύγουμε, έτσι όπως ήρθαμε, κάποιος μόνος του, κάποιος με την παρέα του, μα σίγουροι ότι κάτι πολύ ωραίο και δημιουργικό μας ενώνει πια.


giuseppina




Δεν υπάρχουν σχόλια: