Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

21 Μαρτίου: συνάντηση της λέσχης

Σήμερα ξεφύγαμε κάπως από τα καθιερωμένα και συμμετείχαμε στην εκδήλωση που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κω για την Παγκόσμια ημέρα ποίησης με αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο.

Η εκδήλωση ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Ξεκίνησε με την προβολή ενός σύντομου ντοκιμαντέρ για την ζωή του ποιητή και συνεχίστηκε με την αφήγηση των σημαντικότερων στιγμών της ζωής του από την κ. Καραγιάννη, καθηγήτρια στο 1ο Λύκειο Κω. Η αφήγηση διακοπτόταν σε συγκεκριμένα σημεία και μαθητές λυκείου διάβαζαν αποσπάσματα ή ολόκληρα ποιήματα του Ρίτσου. Στη συνέχεια δυο κορίτσια έπαιξαν και τραγούδησαν στίχους του Ρίτσου, μελοποιημένους από τον Θεοδωράκη.

Η μικρή διάρκεια της εκδήλωσης μας άφησε λίγο χρόνο για να πάμε για καφέ όλοι μαζί.

Περάσαμε μια ωρίτσα πολύ ευχάριστη. Δεν μιλήσαμε για το βιβλίο του μήνα (Ο οστεοφύλαξ) αναβάλλοντας την συζήτηση για την επόμενη συνάντηση, συζητήσαμε όμως πρώτα αρκετά περί ανέμων και υδάτων, και στη συνέχεια για κάποια «οργανωτικά θέματα» της Λέσχης μας όπως:

να καθορίσουμε ένα καλύτερο τρόπο επιλογής των βιβλίων μας,

να οργανώνουμε κάποια εκδηλωσούλα που και που,

να καλέσουμε κάποιο συγγραφέα να μας μιλήσει, αφού η πρώτη μας εμπειρία με τον κ. Μίγγα μας άρεσε πολύ.

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στις 4 Απριλίου και λόγω του μικρού χρονικού περιθωρίου δεν θα έχουμε κανένα βιβλίο για ανάγνωση. Θα μιλήσουμε όμως για το έργο του Μάριου Μιχαηλίδη, και επίσης το κάθε μέλος θα ετοιμάσει μια «συγγραφοπαρουσίαση» για να γνωρίσουμε τους συγγραφείς που ο καθένας μας αγαπά.

giuseppina


Δεν υπάρχουν σχόλια: